[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Fórum » Test category » Fórum » Hozzászólások (A témával kapcsolatos hozzászólások, kérdések megosztása.)
Hozzászólások
drudiDátum: Vasárnap, 2010 Júl 11, 22:35 | Üzenet # 1
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Akinek bármilyen hasznos információja van a hörcsögök tartásával kapcsolatban ide írhat. Bármely kérdés szintén ide kerülhet, illetve a honlappal kapcsolatos észrevételeket is ide várom.
 
Bence&ZsófiDátum: Szombat, 2010 Nov 27, 18:05 | Üzenet # 2
Csoport: Vendégek





Szia!

Mi vettünk tőled 2 hím hörit. Megtudtam hogy a törpehörcsögöknél számít hogy milyen meleg a hely,ha melegebb akkor több hím kicsi lesz,ha pedig hűvösebb akkor pedig több a lány.
Utóirat:Jól érzik magukat a hörik:) .

Baranyai Bence és Baranyai Zsófi.:bye:

Hozzáadva (2010 Nov 27, 18:05)
---------------------------------------------
Szia!

Bocsi hogy megint írok de szerinted mit jelenthet az ha nevető hangot ad ki a höri?
A kisebb Mogyi A nagyobb Dagi.Ez utóbbi "Nevetett"

 
Gazdi-Juci-Dátum: Hétfő, 2010 Nov 29, 09:18 | Üzenet # 3
Csoport: Vendégek





Sziasztok!
Úgy látszik akkor nálunk melegebb van, mondjuk ők nyári "babák", ezért volt biztosan olyan sok kisfiú! Köszönöm az információt és, hogy írtatok, örülök, hogy jól érzik magukat! A nevető hangot igazából nem tudom, én még olyat nem hallottam, nekem úgy szoktak berregni, mintha egy légy be lenne valahova szorulva, az azt jelenti, hogy ideges, mert piszkálom! smile A tiétek valószínűleg játszott a másikkal! smile
Sziasztok!
 
Bence&ZsófiDátum: Szombat, 2011 Már 26, 09:20 | Üzenet # 4
Csoport: Vendégek





Szia!

Azt szeretném kérdezni hogyha civakodnak (eléggé gyakran.) Még az is sokszor volt hogy pofozták is egymást (elég keményen),a nagyobb agresszívebb is. Te mit javasolnál hogy szüntessük meg ezt? Mi a szétválasztásra gondoltunk ,csak kíváncsi lennék a te javaslatodra.

Köszi előre is!

 
Gazdi-JuciDátum: Szerda, 2011 Már 30, 15:21 | Üzenet # 5
Csoport: Vendégek





Szia!
Szerintem is egyenlőre a szétválasztás lenne a jó megoldás, és esetleg meg lehet őket próbálni később újra összetenni! Az én höripárom is civakodós volt, amikor már túl "sokan" voltak a picikkel, szét kellett őket szedni egy pár hétre, de utána az új találkozás óta ismét nagy a szerelem, sőt nagyobb is. smile
Várom további kérdéseiteket!
Szia!
 
VendégDátum: Kedd, 2012 Júl 10, 12:11 | Üzenet # 6
Csoport: Vendégek





szia!

lenne egy fontos kérdésem. Most szeretnék venni törpehörcsögöt (jelenleg is van 2 fiú hörcsögünk,akik teljesen jól kijönnek egymással,de a törpehörit természetesen különtartanám) és fiút,vagy lányt érdemesebb venni? egyedül lenne, de főként az érdekel hogy melyik a nyugidtabb természetű. Én úgy vettem észre hogy a höriknél a fiúk, de nem vagyok biztos, hogy a törpehöriknél is így van-e.
 
Gazdi-Juci-Dátum: Kedd, 2012 Júl 10, 21:12 | Üzenet # 7
Csoport: Vendégek





Szia!
Nálam mindig a fiúk a nyugisabbak, most van egy új fiúkám, mert sajnos az előző meghalt (aki nagyon kis kedves volt), és a mostani is nagyon édes-pofa, ráadásul éjszaka is csendesebb, mint a lány! Náluk valahogy a lány tartja kezében-"szájában" az építkezést, úgyhogy nagyon zajos éjszaka! smile A fiút sokkal könnyebb is kézhez szoktatni ( legalábbis nekem), persze a kislány is nagyon kedves-szeretni való, de egy ici-picit talán izgágább! smile De nekem személy szerint az számít, hogy éjjel is csend legyen a szobában, ezért ajánlanám a fiút! Remélem segítettem!
Sok örömet a kis hörikkel!
 
VendégDátum: Szerda, 2012 Júl 11, 14:14 | Üzenet # 8
Csoport: Vendégek





Köszönöm, én is fiúra gondoltam smile
 
xyzDátum: Szerda, 2012 Okt 17, 10:34 | Üzenet # 9
Csoport: Vendégek





Sziasztok!
Szeptember végén kaptam két különböző nemű hörcsögöt, amúgy augusztusban születtek. Október 16-án meg is született 5 kis hörcsög.
Az apát elkülönítettük.
Ezek után az anya fogta a kicsiket, majd a terrárium öt különböző helyszínére lerakta őket. Ezután hármat visszavitt a házikóba. Félóra múlva rájuk néztünk, akkor mind az öt ott volt az anya alatt.
Miért csinálhatta ezt az egészet???

Előre is köszönöm válaszukat!
 
-Gazdi-JuciDátum: Csütörtök, 2012 Okt 18, 19:53 | Üzenet # 10
Csoport: Vendégek





Szia!
Nem tudom igazából, elvileg egy hörcsög elég sok picit fel tud nevelni, a múltkor egy anyuka 10-et felnevelt, pedig azt hittük, hogy min. kettő elpusztul, de szerencsére sikerült neki! Egyébként, lehet, hogy azért csinálta, mert idegen szagot érzett, egyből szinte ki lett véve a fiú, nézegetve lettek, gyanítom kíváncsiságból házikófelemelgetéssel, egyszerűen lehet, hogy ösztönösen féltette őket, így próbálta volna eldugdosni! Semmi baj nincs ezzel, meg lehet őket nézni, csak nem szabad túlzásba vinni, mert nagyon megvadulhat az anyuka. Fehérjét viszont nem szabad elfelejteni adni neki, mert hiánya lesz, és véletlenül megeszik egy picit, bár ez inkább akkor fordul elő, ha gyengének látja! Szóval egy pici natúr tehéntúró, sajt, ilyesmi jót tesz neki, hiszen szoptat! Köszönöm a kérdést!
Üdvözlettel: Judit
 
LeonDátum: Szombat, 2012 Okt 20, 14:57 | Üzenet # 11
Csoport: Vendégek





Az lenne a kérdésem, lehet-e a hörinek vadgesztenyét adni?
Üdv Leon
 
-Gazdi-JuciDátum: Vasárnap, 2012 Okt 21, 16:27 | Üzenet # 12
Csoport: Vendégek





Szia. Ami az emberi szervezetre ártalmas, az egy kis hörinek természetesen még nagyobb bajt tud okozni. Ez így van a vadgesztenyével is. A vadgesztenye mérgező. Kérlek NE adj neki!
Nem szabad nekik adni citrusféléket, gyökeret, semmiféle savanyú, keserű dolgot, K-betűsökből is csak csínjával (karalábé, káposzta, krumpli).
Én ilyenkor ősszel a magokon, tápokon kívül szoktam adni megtört diót, földimogyorót, édes szőlőt mag nélkül, almát, paradicsomot, tv-paprikát, kígyóubit, körtét, cukkínit, répát például.
 
LeonDátum: Vasárnap, 2012 Okt 21, 17:04 | Üzenet # 13
Csoport: Vendégek





Köszönöm a válaszod, épp azért kérdeztem, mert nem sok mindent tudok még róluk, alig 8 napja van törpehörcsögöm, előtte sose volt ilyen apró házi kedvencem. Születésnapi meglepetés smile
 
xyzDátum: Szerda, 2012 Okt 24, 18:52 | Üzenet # 14
Csoport: Vendégek





Szia!
Köszönöm a választ!
Pár nap múlva amikor almot cseréltem nekik, utána újra eljáttszotta ugyanezt. Sajnos az egyik meghalt, de hát az első alomnál nem lehet sokat várni. Most már 8 napos a 4 kis höri, szépen szőrösödnek és amikor az anya éppen kijött a házikóból, gondoltam beteszem mellé a papát, hadd találkozzanak egymással. Amint megpillantották egymást, elkezdték egymást harapni, rúgni... Szerencsére idejében sikerült őket szétválasztani, egyiknek se lett baja. Nem tudom hogy az apa támadta meg az anyát, vagy az anya az apát, mert védte a kicsinyeit.?
Mindenesetre többet amíg picik a 'picik' nem engedem őket egyméshoz közel.
Sziasztok!
 
SzilviDátum: Kedd, 2012 Nov 27, 19:23 | Üzenet # 15
Csoport: Vendégek





Szia!
Van két törpehörcsögünk,lányok,egy alomból! A helyzet az,hogy az egyik rendszeresen veri a másikat,az meg hanyattdobja magát,és visítanak. Ennek következtében ez utóbbi sokkal kisebbnek tűnik a testvérénél,és attól félek,ha ez így megy tovább,lassan megöli. sad Mit csináljak? Olvastam ugyan,hogy két egynemű nem fér meg együtt,na de ők egy alomból valók,és együtt nőttek fel! Mi lehet a baj,és mit csináljak? Különtegyem őket? És utána vissza merjem tenni?Válaszodat köszönöm.
 
Fórum » Test category » Fórum » Hozzászólások (A témával kapcsolatos hozzászólások, kérdések megosztása.)
Keresés:



Copyright MyCorp © 2024