[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
-Gazdi-JuciDátum: Szerda, 2012 Nov 28, 14:48 | Üzenet # 16
Csoport: Vendégek

Sziasztok!
Az előző hozzászólónak tanácsolnám, hogy tényleg amíg a kicsik nem nőnek fel, ne tedd őket össze, bebizonyították, hogy úgy nem működik a dolog, majd ha már csak ketten lesznek, akkor újra lehet próbálni! Az enyémek is megnyugodtak amíg ketten voltak! Sok sikert a picikhez is! smile

Az a baj, hogy hiába vannak egy alomból, akkor is így felnőttként nem igazán jó, ha egyneműek! Kicsit még próbálkozz velük, azt nem hiszem, hogy megölni a kisebbet, azért annyira nem szoktak vadak lenni! Én két fiúval úgy csináltam, hogy egy kartonlapot betettem közéjük, és amikor lenyugodtak egy kicsit felemeltem, ha újra csinálták ismét közéjük tettem. Egy házikót illetve még egyet ha van, vagy egy gurigát betettem, hogy mindkettőnek legyen saját kis helye, így külön voltak, de átjárkált egyik a másikhoz szimatolni, aztán egy-két éjszaka alatt megszokták egymást! Ha napokig-hetekig nem hagyják egymást, sajnos csak szét kellene őket szedni! Utoljára úgy is megpróbálhatod, hogy egy pár hétig külön vannak, és újra próbálod őket rakni a fent említett módon! Sok sikert! smile

Pami és PicúrDátum: Csütörtök, 2013 Jan 03, 18:34 | Üzenet # 17

Sziasztok smile

Egy kérdéssel fordulok hozzátok, szerintetek mit tegyek, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Van két édes kis hörim Pami egy pearl mandarin fiucska és Picúr egy pearl kislány,szeretnék piciket de ők nem, félek összerakni őket mert csak verekednek és hangosan "csipognak" egymásra nem szeretném ha megharapnák egymást. Mit tegyek annak érdekében hogy kicsinyeik legyenek?

-Gazdi Juci-Dátum: Péntek, 2013 Jan 04, 19:07 | Üzenet # 18

Szia!
Neked is csak az előbbit tudom tanácsolni, sajnos kénytelen leszel összerakni őket, próbálgatni, figyelni, szétszedni. Ha mindenféle próbálkozás ellenére nem hajlandóak megmaradni egymással, akkor sajnos más úton nem hiszem, hogy lesz kicsinyük így együtt. Megharapni nem hiszem hogy megfogják egymást, de azért figyeld őket. Kartonlappal, valamivel közéjük lehet "csapni", leválasztani őket. Előbb-útóbb megszokják egymást. Az Én új páromnak is csak fél év után lettek picijei. Ha nem egy alomból vannak akkor nyugodtan próbálkozz velük! Sok sikert!

MasniDátum: Szombat, 2013 Jan 05, 15:16 | Üzenet # 19

Szia!
Nekem van egy vadas színű lány törpe hörcsögöm: Masni Nagyon aranyos szelíd állat. Áprilisban lesz egy éves és ő az első hörcsögöm.
És nagyon szeretnék mellé egy hörcsögöt de nem szeretném, hogy kölykei legyenek havonta mert nem tudnánk nagyon eladni. A két lány höri együtt tartásáról pedig olvastam, hogy nem nagyon jó. sad Melyik lenne a jobb választás szerinted?
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv: Masni gazdája.

-Gazdi Juci-Dátum: Vasárnap, 2013 Jan 06, 14:16 | Üzenet # 20

Szia!
Ha nem szeretnél piciket, akkor feltétlenül a kislány párt próbáld meg! Érdemes lenne méretben hasonlót választani (gondolok itt arra, hogy ne legyen sokkal kisebb, egy-két hónapos az új höri). A kereskedésből ahol veszed, olyat választanék aki együtt van több hörivel is és így is szelídnek tűnik! Ahogy írtad a tiéd is szelíd, valószínűleg nem lesz baj, az összeszoktatást próbáld az előbb leírtak szerint, és biztos sikerül! Sok sikert hozzájuk!
Judit

Pami és PicúrDátum: Hétfő, 2013 Jan 07, 12:14 | Üzenet # 21

Szia!

Köszönöm a választ és a biztatást, hát akkor próbálkozom tovább és majd beszámolok a fejleményekről. smile Nem, nem egy alomból vannak még arra is ügyeltem hogy két különböző városban vettem őket.
Üdv: Pami és Picúr gazdája.

MasniDátum: Hétfő, 2013 Jan 07, 18:32 | Üzenet # 22

Szia!
Köszönöm a választ de azért maradok a fiúnál és a kölykök az egyik ismerősömhöz kerülnek. smile

-Gazdi Juci-Dátum: Kedd, 2013 Jan 08, 11:08 | Üzenet # 23

Sziasztok!
Rendben, várom a beszámolót! Nem semmi odaadásról van szó, ha még a város is különböző! Örömmel hallom! smile
Persze, majd meglátod, hogy a piciket is könnyű lesz eladni, mást nem állatkereskedésben (igaz ott csak pár 100 Ft-ért veszik be), de egyébként meg annyi öröm lesz bennük, olyan cukik, ahogy napról napra nőnek, szőrösödnek, előbújnak enni-inni! smile

VendégDátum: Szerda, 2013 Jan 09, 16:39 | Üzenet # 24

Szia. Mi is igy jártunk és mi szét szedtük őket. Ha újra össze rakod öket akkor wacko egymásnak rontanak az egyik megharapott ahogy szét szedtem őket... cry

Pami és PicúrDátum: Szerda, 2013 Jan 16, 10:55 | Üzenet # 25

Sziasztok! smile

Itt is van az első élménybeszámoló ideje.
Az elmúlt időszakban is próbálkoztam tovább kitartóan és lehet hogy meg van az eredménye. Egy délutáni közös játék alkalmával Pami (fiú) elkezdte szaglászni Picúrt (lány), végre megtört a jég hagyta magát elkezdtek szaladgálni játszani szaglászni egymást majd megtörtént aminek meg kellett. smile
Ezért most Picúr több eleséget kap figyelek rá, hogy mindig a kelleténél több eleség legyen előtte nehogy azt gondolja ha megszül hogy nincs elég eleség felnevelni a kicsiket, fehérjét is többet kap (lisztkukac, sajt, tejföl)
Remélem minden rendben lesz és tényleg útban vannak a picikék.
Később küldök még beszámolót ha igénylitek. biggrin
Üdv. mindenkinek Pami és Picúr gazdája.

-Gazdi Juci-Dátum: Szerda, 2013 Jan 16, 22:48 | Üzenet # 26

Sziasztok!
Sajnálom, hogy megharapott! Vigyázz velük!

Örülök, ha megtörtént, reméljük tényleg lesznek picik! Oké, várjuk a beszámolót!
Juci

FischerellaDátum: Péntek, 2013 Ápr 12, 01:29 | Üzenet # 27

Szia! Mi egy hete vettünk két kislány dzsungáriai törpehörit. Az egyikük hazaérkezéskor kicsit félősebbnek tűnt. A másik kibújt a rácson és eltűnt másnap reggelre! (Nem túl szerencsésen volt feltéve a fogkoptató és 1-2-mm-ert tágult a rács. Ennyi elég is volt a szabaduláshoz.) Szerencsére délután előjött a rejtekéből-miután tűvé tettük érte a lakást- és sikerült elkapni és visszatenni. Na itt kezdődött a haddelhadd. Azonnal egymásnak estek és egy gombócként gurultak és élesen visítottak. Nagyon megijedtünk. Azóta folyamatosan megy a zrikálás. Aki otthon maradt először félt egyedül és a csőben imbolygott. Később igen jól feltalálta magát. Megtanult a csövekben, lépcsőn mászkálni, majd a mókuskerekezés is sikerült. Nagyon gyorsan tanult. Gondoltuk, hogy a másiknak "ember-szaga" volt, ahogy megfogtuk, ezért nem ismeri meg és támadtak egymásra. Az is benne lehet, hogy ő már kialakította a kis játékát és ezt is biztosan féltette. Azt gondoltuk elmúlik és megszokják egymást újra. A kereskedésben egy alomban voltak és nagyon szelídnek tűntek és direkt megnézte az eladó nekünk, hogy mindketten lányok. Az előkerülés utáni első éjszaka szörnyű volt. 10-15 percenként visított a kis vadas. Először azt hittem, odacsípte a mókuskerék, mert mind a ketten tekerték, hol együtt, hol felváltva, ki-be ugráltak . Előfordult, hogy ellenkező irányba próbálták hajtani, ezért az egyikőjük kiesett. Még nem igazán tudnak figyelni egymásra, így nagyokat gurulnak. Vadaska azt csinálja, hogy pearl ránéz, vagy közelebb jön, vagy szimatol akkor ő hanyatt dobja magát, lemered egy pillanatra és visít. Aztán azt is láttam, hogy pearl elvette tőle az ételt, vagy kitolta őt a tálból, vagy nem engedte be a csőbe, házba. Tényleg gonoszkodik vele kicsit. Máskor meg szent a béke. Csak összebújva lehet aludni. És igazán cukik, mikor együtt tekerik a kereket, vagy egy wcpapír gurigában pompom-szerűen alszanak. Abból is kaptak kettőt, hogy elvonulhassanak, mert a pici házból is folyton a síkítozás és a bunyó hallatszott. Aztán a vadas azt csinálja, hogy időről időre-látszólag ok nélkül- sípolgat. (Olyan,a hangja mint egy gumikacsa.) Szinte soha nincs csendben, míg a másik alig ad ki hangot. Volt olyan,hogy pearl evett és ezért nem foglalkozott semmivel, ő meg odament és az oldalával ráhempergett és visított. Megjátszotta, hogy veri a másik. Az meg csak eszegetett. Azt hiszem igazi kis civakodó testvérpár, se veled-se nélküled napokkal.
Ám ma láttam egy gyanúsat! Mintha hátulról próbált volna ráférkőzni, a fehér pedig nem engedte és elszaladt, vagy visszafordult, vagy megverte. Ebből minden alkalommal visítozás van , és halott-tettető hanyatt vágódás.....de most megijedtem, hogy esetleg kisfiú a szürke?? A kereskedésben direkt megnézték és még én is itthon, ám csak azt tudtam megállapítani, hogy a lyukacskák közel vannak. És, hogy nagyon nem szeretik ha megfogom őket.
Egy lány csinál ilyen fiús mozdulatokat, hogy hátulról mászik a másikra?? Mert amúgy persze összevissza-gyömöszölődnek a csőben, egymáson simán átjárkálnak és ilyesmi, az más. De ez gyanús mozdulat volt és az is,hogy támadja érte a fehér, mintha nem hagyná magát. De,ha az állatkereskedésben az együtt lévő 8-10 höriből mégsem volt mind lány,akkor már vemhes is lehet. Annak van valami jele, vagy csak abból lehet észrevenni, hogy megszületnek a picik?
Köszönöm a segítséget!

-Gazdi Juci-Dátum: Vasárnap, 2013 Ápr 14, 20:12 | Üzenet # 28

Szia!
Örülök, hogy ennyire figyeled őket, látszik, hogy szereted őket! smile
A két házikó-guriga jó ötlet, az maradjon is nyugodtan, nálam veszekedés nélkül is kettő van bent!
Az, hogy kisfiú-e? Elég valószínű? Ha a lyukacskák közel vannak, egy dolog, én úgy szoktam megállapítani, hogy a nősténynek a fenekénél lévő nyílás majdnem szőrtelen, de legalábbis ritkás! Akár vemhes is lehet, benne van a pakliban. Jele az annyi lehet esetleg, hogy nagyobb, mint volt, esetleg elhúzódik, de ez sem megbízható, egy-két hét alatt kiderül! smile Ha lesznek kicsik, nem szabad két-három hétig hozzájuk nyúlni, mert akkor eldobja magától az anyjuk! Egyébként, ha véletlen tényleg mindkettő lány, ami lehet, akkor attól, hogy rámászik nem kell megijedni, játszanak, szenvednek sokat! smile Ha folyamatosan hajtja, mindig rá akar mászni, akkor gyanús, hogy fiú! Azt hogy rámászva csinál-e mozdulatokat nehéz kifigyelni, mert egy-két mp az aktus náluk! biggrin Szóval a lényeg, hogy nézd meg nekik, hogy ritkás-e a szőr a feneküknél! Majd azért írj a fejleményekről! Köszi, hogy írtál! Sok sikert!
Juci

VendégDátum: Szombat, 2013 Jún 01, 08:26 | Üzenet # 29

Sziasztok!

Az mit jelent hogy a forgácsot viszi befele a házába? wink

-Gazdi Juci-Dátum: Szombat, 2013 Jún 01, 12:39 | Üzenet # 30

Szia!
Különösebb oka nincs, egyszerűen szeretik magukat vastagon bevackolni. Mivel rágcsálók, lehet ez megmaradt nekik természetesnek, hogy teljesen beborítják magukat, csak az orruk lógjon ki. Ha a házat leemeled róluk láthatod is, hogy nagy halom forgácsban vannak elbújva.
-Juci-

Keresés:

Copyright MyCorp © 2025