[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
-Gazdi Juci-Dátum: Kedd, 2013 Dec 31, 11:08 | Üzenet # 46
Csoport: Vendégek

Szia!
Kb. 4hetesen lehet Őket leválasztani! Így még mindenképp maradjanak együtt lehet, hogy ez zavarja az anyát, de hát ez van a természetben is...
Az apával szerintem semmi baj nincs. Nálunk is előfordult már ilyen, gondolom kissé megviselte a szétválasztás, meglepődött, megsínylette. Helyre kell, hogy jöjjön! A másik lehetőség a csapzott kinézetre nyáron szokott lenni a melegben. Esetleg az is baja lehet, ha melege van! Ha közel van radiátor/konvektorhoz, akkor esetleg tedd távolabb, nehogy túl melege legyen!
Azt tudnod kell, hogy mire a 4hét leválasztás eljön, addigra összehoznak egy új terhességet, ha összerakod a szülőket. Majd jön hamarosan az újabb alom. Kb. 4-5 almot szoktak produkálni. Így ha nem akarsz többet, akkor jó időre válaszd szét a nagyokat! Mi kb. fél-3/4 év után raktuk ismét össze őket, utána már nem lett több alom.

VendégDátum: Kedd, 2013 Dec 31, 12:48 | Üzenet # 47

Szia!
Remélem én is hogy hamarosan helyrejön, már próbálom újra kézhez szoktatni mert elég kapkodós lett:-))
Köszönöm a válaszod, ha kérdésem lesz még kereslek!
üdv: Szabolcs

MártiDátum: Péntek, 2014 Jan 10, 01:44 | Üzenet # 48

Sziasztok!
November közepén kaptam egy lány vadas színű hörit, aki állatkereskedésből származik és az ott elmondottak alapján 4-5 hetesnek mondták. Ma haza hoztam egy fehér színű-szürke csíkos hím ivarú hörcsögöt, aki november végén született. Igen, van egy kis különbség köztük, de párnak szeretném őket. Kicsit meggondolatlan volt az összeengedés.... A ketrecet teljesen kitakarítottam, kimostam, hogy új érzetet keltsen és egyszerre raktam be őket. A kisebb bement a házba és nem sokkal később utána ment a nagy, a nőstény és nekitámadott! Gyorsan cselekedtem, közéjük "csaptam", de egy újabb támadás történt, és most külön vannak. Sajnos a picinek véres volt az orra és a szeménél is belekapott, nagyon sajnálom őt! Olyan lelkifurdalásom van, hogy ilyen gyorsan próbáltam az összeszoktatást eredménytelenül.
Mit tanácsoltok? Nem szeretném ha agyonverné, de jó lenne ha összebarátkoznánk! Várjam meg míg a kicsi is ivarérett lesz? Mennyit várjak? fog ez működni?
Kérlek segítsetek!

-Gazdi Juci-Dátum: Péntek, 2014 Jan 10, 21:32 | Üzenet # 49

Szia!
A korkülönbséggel semmi baj sincsen és nem is túl gyorsan engedted össze Őket! Ne hibáztasd Magad! Először is bizonyosodj meg róla, hogy 100% fiú és lány höriről van szó! Ha nem különbözőek, a kicsit cseréltesd ki másik neműre! Ha különbözőek, várd meg míg a kicsinek meggyógyulnak a sebei! Ez idő alatt a két ketrecet tedd egymás mellé, hogy lássák egymást addig is! Ezután próbál újra az összeengedést, Én úgy szoktam, hogy egy kartondarabbal a kezemben várom a reakciójukat, ha összeugranak közéjük teszem. Az usszeugrás lehet "szeretetből" is, ismerkedés, párzás szerű. Megszaglásszák egymást, csipognak, összegabalyodnak. Ha ennél durvább, akkor válaszd szét őket, nyugodtan. Nem biztos, hogy elsőre sikerül, de ne csüggedj naponta többször is megpróbálhatod. Szerintem összefognak szokni szépen. Ha már nem kell szétszedned őket, csak kicsit csipognak, gabalyodnak össze, akkor már éjszakára is együtt lehetnek. Remélem sikerül! smile

Vendég -KataDátum: Kedd, 2014 Feb 18, 14:02 | Üzenet # 50

Sziasztok!

Tanácsért fordulok hozzátok. Szeretnék hörcsögöt tartani, minden felszereltség megvan hozzá (terrárium, kuckó, itató, sportolási lehetőséghez kerék és bújkáló stb...) de van két kutyánk. Egy magyar vizsla és egy westie. A kérdésem az, hogy lehet e kutya mellett hörcsögög tartani ha a kutyusok is a lakásban laknak?
Korábban halaim voltak, azokkal jól megvoltak. De nem tudom hogy a hörcsögre hogyan reagálnának?! Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Ti mit javasolt ok?

-Gazdi Juci-Dátum: Kedd, 2014 Feb 18, 21:58 | Üzenet # 51

Szia!
Nekem kutyussal nincs tapasztalatom még, csak cicával. Ő igazából eleve más tészta, mindig nézegette az akváriumon keresztül, meg egy idő után be is akart nyúlni hozzá, így jöttek a könyvek az akváriumra. Ha valami komód vagy magasabb asztalra teszed fel, a kutya nem hiszem, hogy felugrik, mint a macska (a vizsla szerintem nem olyan, a westie meg nem is érné el:) ) Ha a halakkal elvoltak, akkor nem hinném, hogy probléma lenne. Természetesen egy kis tanítás biztos kelleni fog, hogy nincs piszka, de elég okos fajta kutyák. smile

VendégDátum: Szerda, 2014 Feb 26, 15:06 | Üzenet # 52

Szia!

December végén vettünk egy vadas színű dzsungáriai törpehörcsögöt állatkereskedésben. A koráról annyit árultak el, hogy "nagyon pici még", olyannyira, hogy a nemét sem tudták megállapítani. (Szerencse, hogy az uniszex Maszat nevet szántuk neki. ^^) Én mindenféle "háttértudás" és tapasztalat nélkül pár hónapos nősténynek tippelem.

Röviden a kis drágáról:
Nem agresszív, csak egyszer harapott meg (valószínűleg ennivalónak nézte az ujjamat), és a hangját is csupán egyetlenegyszer hallatta (az első nálunk töltött napján a nővéremnek sikerült ráhoznia a frászt). Békésen berendezkedett, a házikóját mindig telehordja alommal, a csőjárataiban fel-alá futkos, és a WC-papírgurigákat boldogan szétcincálja. Rendesen eszik (magkeverék, friss zöldségek, gyümölcsök, ritkán sajt, tejföl), használja az önitatóját. Az első héten nagyon félős volt, de már ott tartunk, hogy két lábra állva szimatol, ha benyúlok a terráriumába, és felszalad a karomra, hogy onnan is körülnézzen. Tündéri és imádni való. :-)

A problémám:
Nagyon sokat alszik. Talán nem túlzok, ha azt mondom, egy nap maximum 2-3 órát van ébren, akkor sem egyhuzamban... Mivel nincs mókuskereke, minden nap kiteszem a szőnyegre pár percre, hogy szaladgálhasson (ilyenkor csak mosakodni szokott megállni, egyébként őrült tempóban futkos - én meg négykézláb utána, mert félek, hogy beszorul a szekrény mögé vagy ilyesmi, szóval néha el kell "téríteni"), de utána mintha még többet durmolna.
Összességében azt szeretném kérdezni, mi lehet az oka ennek a folytonos alvásnak...
Lehet, hogy unatkozik, mert nincsen párja/játszótársa? Egy mókuskerékkel vajon tudnám motiválni?
Aggódom érte nagyon. :-(

Köszönöm előre is a segítséget!
Maszatka "mamija"

UI: A napokban észrevettem, hogy a szeme fölött egy kicsit fehéredett a szőre... Ez utalhat valamire? Egyébként szép, fényes a bundája, és nem is szokott sokat vakarózni.

-Gazdi Juci-Dátum: Szerda, 2014 Feb 26, 22:08 | Üzenet # 53

Szia!
Köszönjük az aranyos kis történetet! Biztosan nagyon cuki a hörid. A leírtak alapján teljesen egészséges állatnak tűnik. Ők éjszakai állatok, éjjel mocorognak többet, esznek, építkeznek, mókuskerekeznek, stb. A mókuskerék nem rossz ötlet, nálam csak napközben volt berakva.) Én a klasszikus mókuskerék párti vagyok, nem a mai sláger sétáló-gömb és hasonlók.) Az is nagyon jó, hogy a szőnyegen is sétáltatod. Arra figyelj, hogy nincs magasságérzetük, így fokozottan figyelj, ha kézben van, vagy esetleg ágyon is futtatnád!
A szőr színváltása sem gondolom, hogy utalhat valamire. Rendszerint változni szokott a színük korral előrehaladva, illetve tél-nyár évszakok változásakor is. smile Jó hörizést kívánok!

VendégDátum: Csütörtök, 2014 Feb 27, 08:47 | Üzenet # 54

Szia!

És ha éjjel is passzív? A terráriuma az én szobámban van, és még az álmatlan éjszakáimon sem hallom motoszkálni... :-(

A sétáló-gömb nekem sem szimpatikus megoldás, de egy mókuskereket beszerzek neki minél hamarabb, hátha az ösztönzi egy kicsit a mozgásra... A szőr-dolgon pedig nem pánikolok többet. ^^'' Oh, és a magasságra mindig vigyázunk. :-)

Köszönöm szépen a válaszodat!
Maszatka "mamija"

VendégDátum: Szerda, 2014 Már 05, 13:08 | Üzenet # 55

Szia, megint a "maszatos" gazdi vagyok... shy

Mostanában a picikém rákapott a pulcsi-csócsálásra. Nem tűnik túl egészséges elfoglaltságnak (félek, hogy esetleg beragad egy textildarabka a pofazacskójába vagy ilyesmi), de óriási élvezettel szokott nyammogni rajtam. Szerinted megalapozott az aggodalmam? Vagy hagyjam, hadd rágcsáljon, ha jólesik neki?

Köszi előre is a választ!
Mosolygós tavaszi napokat kívánok!

-Gazdi-JuciDátum: Szerda, 2014 Már 05, 22:38 | Üzenet # 56

Szia!
Csak azt tudom mondani, hogy a mókuskerék biztos motiválja és az is lehet, hogy lusti ez a kis Maszat! smile A pulcsi rágás szerintem annyira nem gáz, nem hiszem h leszed textil darabot, kicsit kapkodja csak, nekem is szokta, de fogkoptatót feltétlen tegyél be neki, én málna ízűt-alakút szoktam, az olyan cuki! smile
Szép estét!

dinitaDátum: Szerda, 2014 Ápr 16, 12:50 | Üzenet # 57
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 2
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Sziasztok!

Tegnapelőtt születtek meg az első kishörik (6 db) nálunk és ez az első esetünk. Azt szeretném megtudni, hogy Ti honnan/miből tudjátok megállapítani, hogy melyik fiú melyik kislány? Persze gondolom, hogy csak később tudom meg, mert most még mind orrmotlan kis egyforma cukiságok.
A választ előre is köszi!

-Gazdi Juci-Dátum: Szerda, 2014 Ápr 16, 21:55 | Üzenet # 58

Szia!
Gratulálok smile Most még nemhogy nem tudod megállapítani, de ne is fogd meg a piciket, átveszi az illatod és az anyjuk elhagyja őket. Szóval ki kell bírni min. 2 hétig. Viszont a nemüket még később tudod megállapítani, kb 1 hónapos korukban. Amelyiknek egy kicsit kopaszabb a feneke az a lány, amelyiknek pedig olyan mintha a fenekén kívül még köldöke is lenne az a kisfiú! smile

dinitaDátum: Csütörtök, 2014 Ápr 17, 08:36 | Üzenet # 59
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 2
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Köszi Juci a gyors választ! Tegnap úgy megharapot az anyuci, pedig egy kis friss zöldséget tettem be.....nem semmi milyen erős ösztönei vannak. Úgyhogy ha akartam volna sem tudtam volna a kicsik közelébe se nyúlni smile

Hozzáadva (2014 Ápr 17, 08:36)
---------------------------------------------
Mi kiszedtünk az apa hörit és a ketrecük egymás mellett van. Tegnap éktelenül elkezdték egymással szemben a szülők rágni a ketrecek rácsát.
Ezt miért csinálják? Ez az agresszió jele? Vagy hiányoznak egymásnak? Vagy a kicsikre mérges?

-Gazdi Juci-Dátum: Csütörtök, 2014 Ápr 17, 19:11 | Üzenet # 60

Bizony, ilyenkor védelmez nagyon! Szerintem inkább hiányoznak egymásnak. smile

Keresés:

Copyright MyCorp © 2025